Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Cikkek, hírek képes leírás - Németországi munka, német állás.tlap.hu
részletek »

Cikkek, hírek - Németországi munka, német állás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: nemet-munka.tlap.hu » Cikkek, hírek
Keresés
Találatok száma - 18 db
A magyar menedzserekben is bíznak a német cégek

A magyar menedzserekben is bíznak a német cégek

A fejlett piacokra jellemző eszközökkel menedzselik kelet-európai leányvállalataikat a német vállalatok: az anyacégek elsősorban a költségvetés, a jelentéskészítés és a működési tervek segítségével irányítják leányaikat, s egyre kisebb jelentőséget tulajdonítanak annak, hogy a központból küldjenek vállalatvezetőket a régióba - derül ki a stuttgarti központú Ifua Horváth Partners stratégiai tanácsadó cég felméréséből, amelynek eredményeit csütörtökön juttatta el az Mti-nek.

Álláskeresés a közösségei oldalakon

Álláskeresés a közösségei oldalakon

A magyar munkavállalók 75 százaléka regisztrált már valamilyen közösségi oldalra, 15 százalékuk pedig már a munkakereséshez is elsődlegesen ezeket a portálokat használja. Többek közt ezek derültek ki a Randstad Workmonitor csaknem 30 országra kiterjedő kutatásából, melyben a közösségimédia-használat és az álláskeresés összefüggéseit vizsgálták.

Cikk - Munkavállalás legálisan Németországban

Cikk - Munkavállalás legálisan Németországban

Ha munkát szeretnénk vállalni Németországban, akkor elengedhetetlen egy vállalkozói engedély kiváltása, ha szerződéses alapon szeretnénk dolgozni. Ahhoz, hogy kiváltsuk a magánvállalkozói engedélyt, be kell jelentkeznünk a kereskedelmi és iparkamaránál, valamint az adóhivataltól egy adószámot is kell igényelnünk. Ha elkészül a GEwerbe, akkor törvényesen vállalhatunk munkát Németországban, hiszen hivatalosan is regisztrálva lesz a Gewerbe tulajdonosa a helyi hatóságoknál. Gewerbe-vel, GmbH-val kapcsolatos információkat osztunk meg európai cégalapítós blogunk eme cikkében, amellyel hasznos tanácsokat igyekszünk nyújtani a kis és középvállalkozásoknak.

Egymillió betöltetlen állás Németországban

Egymillió betöltetlen állás Németországban

A gazdaság fellendülésének köszönhetően egyre több a betöltetlen állás Németországban. A német munkaügyi hivatal kutatóintézete, az IAB szerdán ismertetett adatai szerint 2010 végén nagyjából egymillió állás volt betöltetlen, 25 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A negyedik negyedévben 22 százalékos volt a növekedés a harmadikhoz képest.

Kapós a magyar mérnök Németországban

Kapós a magyar mérnök Németországban

Májusban nyílik a német álláspiac, ami azt jelenti, munkavállalási engedély beszerzése nélkül dolgozhatnak a magyarok. Különösen jók az esélyek villamosmérnöki diplomával, ahogyan azt Molnár Pál, egy 26 éves fiatalember példája mutatja. Pál frissdiplomásként jutott ki Németországba, most egy energetikai cégnél dolgozik Nürnbergben. Úgy érzi, megtalálta számítását. Külföldi munkavállalásról szóló portrésorozatunkat vele folytatjuk.

Külföldi munka: mást vállalnánk, mint amit kínálnak?

Külföldi munka: mást vállalnánk, mint amit kínálnak?

Az elvárások és a kínálat több esetben nem találkoznak egymással, a magyarok gyenge nyelvtudása pedig szűk keresztmetszetnek számít Az elvárások és a kínálat több esetben nem találkoznak egymással, a magyarok gyenge nyelvtudása pedig továbbra is szűk keresztmetszetnek számít - derül ki egy friss felmérésből.

Külföldi munka: még mindig Németország és Ausztria a nyerő

Külföldi munka: még mindig Németország és Ausztria a nyerő

Németországban a kamarai törvények szerint az ágazati minimálbért kapják a szakmunkások. Ez általában 1500-2000 euró körüli havi bruttó bért jelent. Magyarországon ez 94 ezer forint. A magyar bérek nemcsak a németekéhez képest, és nemcsak ezen a területen maradnak el más európai országokétól.

Magyar munka külföldön: Németország

Magyar munka külföldön: Németország

Hiába kínálkozik több ezer szabad állás Németországban, a májusi munkaerő-piaci nyitás ellenére sem tódulnak kifelé a magyarok. A Mandiner külföldi munkavállalással foglalkozó cikksorozatának Németországról szóló részében német földre költözött magyarok tapasztalatait is megosztjuk.

Menjek vagy maradjak?

Menjek vagy maradjak?

Január 20-án nyilvánosságra hozták a 2012-es felvételi keretszámokat. Ennek értelmében idén 19 ezerrel kevesebben kerülhetnek be a felsőoktatásba állami támogatással, s azon kevesek, akik bejutnak sem biztos, hogy örülhetnek. Az ösztöndíjas hallgatók ugyanis szerződést kötnek az Oktatási Hivatallal, melyben kötelezik magukat arra, hogy a képzési idő másfélszeres ideje alatt megszerzik diplomájukat, majd a diplomaszerzést követő 20 éven belül a támogatási idő legalább kétszeresére Magyarországon vállalnak munkát (alapképzés esetén ez jelenleg 6 évet jelent), ellenkező esetben visszafizetik az állami ösztöndíj, vagy részösztöndíj felének megfelelő összeget. Kérdés el tudsz- e majd helyezkedni a szakmádban Magyarországon, mert ezt sajnos garantálni senki nem tudja.

Hirdetés
Mérnök-, orvos-, ápolóhiány Németországban

Mérnök-, orvos-, ápolóhiány Németországban

Németországban növekszik a szakemberhiány: a munkaügyi hivatal szerint különösen mérnökökből, orvosokból, illetve egészségügyi ápolókból van kevesebb a kelleténél. A Bundesagentur für Arbeit (BA) elemzői úgy vélik, hogy a tavaszi elemzésben foglaltakhoz képest az év végére tovább romlott a helyzet: nemcsak a hiányszakmák listája lett hosszabb, hanem hosszabb időt vesz igénybe egy-egy állás betöltése is - olvasható a gazdasagiradio portálján.

Munkalehetőség magyaroknak Németországban

Munkalehetőség magyaroknak Németországban

A Bonni Munkaügyi Központ szeptember 20-án és 21-én meghallgatást tart Budapesten a Foglalkoztatási Hivatalban azoknak, akik vendégmunkásként Németországban akarnak dolgozni - tette közzé internetes oldalán az Állami Foglalkoztatási Szolgálat internetes oldalán.

Munkalehetőség Németországban, keresik a magyarokat

Munkalehetőség Németországban, keresik a magyarokat

Az Európai Unió egyik alapelve a személyek, ezen belül a munkaerő szabad áramlása. Ennek jegyében német nyelvterületre szervez ingyenes információs- és állásbörzét a magyarországi Európai Foglalkoztatási Szolgálat (EURES) 2010. április 10-én, Budapesten az ELTE Gólyavár épületében.

Munkavállalás Németországban

Munkavállalás Németországban

Május elsejétől magyar munkavállalók Németországban (és Ausztriában) is minden korlátozás nélkül vállalhatnak munkát. Az alábbiakban, mértékadó német és magyar források alapján, a kérdéssel kapcsolatos tudnivalókat foglaljuk össze. .

Német-osztrák zöld a magyar munkavállalóknak

Német-osztrák zöld a magyar munkavállalóknak

Miközben a harmincháromezret meghaladó regisztrált állástalannal a megyében rekordot dönt a munkanélküliség, a Német Szövetségi Munkaügyi Szervezet a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálattal együttműködve - többek között a lapunkban is megjelent - magyar nyelvű felhívásban tájékoztatja a munkavállalókat a kinti lehetőségekről. Nem kell tehát különösebb jóstehetség az elvándorlás megindulását megjövendölni. A tömeges érdeklődésre annál is inkább lehet számítani, mivel a nemzetiségi gyökerek miatt a megyében az átlagnál lényegesen többen beszélnek németül.

Nyit a német álláspiac: ki találhat könnyen munkát?

Nyit a német álláspiac: ki találhat könnyen munkát?

Leginkább a magasan képzett munkaerőre mutatkozik kereslet Ausztriában és Németországban, de jó eséllyel találnak állást a vendéglátósok és a mezőgazdasági idénymunkások is a május 1-jei korlátozások feloldásával. Bár sokan készülnek kimenni, a szakemberek szerint tömeges kivándorlástól nem kell tartani.

Sorban állnak a német munkáért a magyarok

Sorban állnak a német munkáért a magyarok

Vendéglátóipari, egészségügyi, mezőgazdasági és más területeken dolgozó szakembereket toboroz július 29-től a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal (FSZH) egyéves németországi munkavállalásra. Már az első napokban nagy az érdeklődés - mondta Lengyelné Varga Nóra, az FSZH EU-integrációs osztályának vezetője az MTI-nek pénteken. Az FSZH a munkaközvetítést a Német Szövetségi Munkaügyi Szervezet bonni központjával együttműködésben végzi egy 1990-ben kötött kétoldalú államközi egyezmény keretében. Az egyezmény azért kulcsfontosságú, mert Németország még nem nyitotta meg teljesen munkapiacát az újonnan csatlakozott kelet-európai EU-tagok állampolgárai előtt - mutatott rá az osztályvezető.

Szakemberekre éhezik Németország

Szakemberekre éhezik Németország

Németország elveszítheti innovációs erejét, ha nem tesz valamit az egyre súlyosbodó szakemberhiány ellen. A német ipar egyes szereplői a célzott bevándorlás megkönnyítését szorgalmazzák. Kevés a szakképzett technikus és mérnök, tudatja a Die Presse alapján a Világgazdaság.

Tuti menü